Sklepanje pogodb za nedoločen čas

Sklepanje pogodb za nedoločen čas

Kaj moramo vedeti pri sklepanju za določen čas in na kaj moramo biti pozorni? Na to vprašanje v video seminarju odgovarja pravnica Eva Langeršek.

Predvateljica pojasni, kateri so upravičeni razlogi za sklenitev pogodb za določen čas, kajti pogodba o zaposlitvi se sicer sklepa za nedoločen čas, če ni drugače določeno. Nadaljuje s problematiko veriženja pogodb za določen čas in s tem povezanimi prekinitvami, kajti delodajalci so po ZDR-1 omejeni glede podaljševanja pogodb za določen čas za isto delo v določenem trajanju, seveda pa obstajajo izjeme.

Video seminar se nadaljuje z obrazložitvijo, kako je glede odpovedi pogodbe o zaposlitvi za določen čas in odpravnino ob odpovedi pogodbe, predavateljica pa prav tako razjasni, kako je glede poskusnega dela pri pogodbi o zaposlitvi za določen čas in na kaj je pri tem potrebno biti pozoren.

Omenjena je tudi transformacija pogodbe za določen čas v pogodbo za nedoločen čas, precej časa pa predavateljica nameni vprašanjem udeležencev in jim poda ustrezne odgovore glede njihovih dilem.

 

Kazalo vsebine:

  • Sklepanje pogodb o zaposlitvi – pravilo : izjema
  • Razlogi za sklenitev pogodb za določen čas
  • Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas in prekinitve
  • Odpoved pogodbe o zaposlitvi za določen čas in odpravnina
  • Pogodba o zaposlitvi za določen čas in poskusno delo
  • Transformacija pogodbe za določen čas v pogodbo za nedoločen čas
  • Vprašanja in odgovori

 

Predavatelj:

Eva Langeršek je magistra prava, ki ima dolgoletne izkušnje s področja delovnopravne zakonodaje. Podjetjem pomaga premagovati izzive pri vzpostavitvi individualno prilagojenih internih aktov, uskladitvi pogodb o zaposlitvi s slovensko zakonodajo in vrednotami podjetja ter vsakodnevnih delovnopravnih vprašanjih.

 

Za naročilo video seminarja izpolnite spodnjo naročilnico.

Cena: 49 EUR +DDV

Vaši podatki

* Obvezno